2012. október 30.

HelloHal halvacsora és halshow

A legutóbbi HelloHal kulináris halvacsora és halshowt a Kökény és Fia Családi Borászat pincéjében rendeztük meg.


A show keretében a vendégek megismerhették a csukát, megtudhatták, hogy hol és hogyan él, milyen szokásai vannak e nemes ragadozó halnak, mivel táplálkozik, továbbá milyen gasztronómiai értéke van. Előételként meg is kóstolhatták a harcsamáj pástétom mellett a csukakrémet (a fotón a világosabb színű krém).

A leves egy igazán különleges fűszerezésű recept alapján készült: brokkoli krémleves rántott halrudacskával.

A főételt svédasztalos rendszerben tálaltuk.

A tejszínben párolt halfilé mellett

fokhagymás parajjal töltött harcsa

és az általam helyben sütött bőrén sült fogasfilé

volt a menü, párolt és friss zöldségekkel, salátával.



Elmeséltem közben, hogy mi különbözteti meg a süllőt a fogastól, a süllőt a kősüllőtől, milyen sütési technológiával lehet gyorsan elkészíteni a filét.
Örömmel írhatom, hogy ezentúl már nem csak zárt körben érhető el a halshow, a jövőben már nyilvánosak lesznek a vacsorák, a HelloHal Facebook oldalán lehet erről értesülni. Érdemes követni!


2 megjegyzés:

  1. szabo.gyula ajka2013. január 7. 17:22

    Fantasztikusan jól néznek ki a képen ezek az étkek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! És még milyen finomak voltak! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...