
A törpeharcsát is meg lehet nyúzni, bármilyen furcsa ez. A nyakánál körbe lehet vágni egy éles késsel a bőrt és fogóval belekapaszkodva abba egy, vagy néhány jó húzással egyben lejön az egész. Ezt meg kell előznie a szúrós és kellemetlen mellúszók és hátúszó eltávolításának, melyet egy fogóval szoktam lecsípni. A törpe kibelezése és kiöblítése után gyakorlatilag konyhakész a halacska.

Otthon besóztam a törpeharcsát és locsoltam rá citromot, így pihent egy napot a hűtő mélyén. A fejét, melyen a bőr rajta maradt átdörzsöltem a kezemen lévő sóval és leöblítettem. Bő, igen forró olajban sütöttem meg a halat, melyet durva házi morzsában forgattam meg előtte.
A köret rozmaringos sült burgonya. Héjában, egyben főztem meg a krumplit, melyet hasábokra vágva szintén bő, forró olajban sütöttem meg. Kiraktam egy edénybe, tettem rá vajat és friss rozmaringot aprítottam. Lefedtem annyi időre, míg a vaj szétolvadt rajta. Mennyei volt az egész, és ezt nem én mondom, hanem a kóstolóbrigádom :)



Hozzávalók:
- törpeharcsa, mérettől függően akár több darab is fejenként
- zsemlemorzsa, só, citrom
- olaj
- burgonya, vaj, rozmaring
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése