Korábban már utaltam arra, hogy májusban jellemzően süllőre horgászom, így - számomra - teljesen egyértelmű, hogy többnyire süllőételeket ajánlok. Legutóbbi vacsoránknak is van előzménye: gyorsan, valami finomat, a semmiből...
Az már-már meglepetés nélküli, hogy a hűtőmben mindig van friss, tehát korábban nem fagyasztott, besózott, gyönyörűen előkészített süllő hús. A szomszéd zöldségekből jobban felkészült és még tejszín is lapult a frigójában, az étel elkészítése 15 percnél nem tart tovább.
Póréhagymát és felkarikázott sárgarépát pároltam kevéske olívaolajon, amikor megpuhult felöntöttem a tejszínnel és talán fél deci fehérborral. Sóztam, borsoztam ízlés szerint. Beletettem az előre besózott halszeleteket és nagyon alacsony fokozaton, fedő alatt főztem, pároltam a hal megpuhulásáig. Közben egy kis kaprot aprítottam és beleszórtam az ételbe. Kukoricadarát főztem hozzá, újabb 2 percembe telt. Tálalás és a dicséretek begyűjtése volt hátra. Pont olyan gyorsan kész, amilyen egyszerűen le tudtam írni.
A tejszínes süllőt egy magasabb falú serpenyőben készítettem, a tálalás és a fotózás kedvéért öntöttem át egy üveg tálba.
Tiszai kalandozásaimról, a süllő becserkészéséről a http://www.bestfishing.iwebshop.hu oldalon lehet olvasni.
Hozzávalók:
- fogasfilé (fejenként 20 dkg)
- póréhagyma, sárgarépa
- olívaolaj, fehérbor
- só, bors, kapor
És svédasztalon egy későbbi vacsorán:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése