Nincs könnyű dolgom, mert még sosem gyúrtam tésztát, az egész étel lelke pedig az. Akkor most hogyan mutassam be a receptet? Ráadásul Zoli barátom gyönyörű fotókat készített, melyeket óriási vétség lenne kihagyni a HelloHalról. Ja, és még azt sem tudom ki készítette a tésztát, édesanyám kapta valakitől én meg anyától. Bárcsak mindenki megkóstolhatná a végeredményt... Mennyei volt.
.jpg)
Szóval kaptam egy gumó tepertős pogácsatésztát. Szobahőmérsékleten elég jól lehetett vele dolgozni, így is előfordult, hogy az egyszer már elnyújtott tészta összeugrott, amit nem akartam, mert igyekeztem figyelni a tészta vastagságára, továbbá a tészta és a benne elbújtatott hal arányára. A süllővel az ég világon semmit sem csináltam. Ujjnyi csíkokra vágtam, besóztam és lelocsoltam egy kis citrommal, a kedvenc bio halfűszeremből szórtam rá egy keveset, de elhagyható a fűszerezés, majd a hűtőben várattam a sorsa végeztéig.

A tésztába hatalmas műgonddal bebugyoláltam a halat.

Előmelegített sütőben emlékeim szerint 180 - 200 fokon sült. Persze sütés előtt megkentem tojással és szórtam rá egy kis reszelt sajtot.

A korábban bemutatott padlizsánhajóimmal együtt sütöttem, jól bírták egymás társaságát.

A végén mind megettük!
Hozzávalók:
- tepertős pogácsatészta
- süllőfilé, de a harcsa, vagy más szálkátlan hal is megfelelő
- tojás, sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése