2012. december 26.

A HelloHal 9 hónapja, avagy ez történt 2012-ben

Az egész hat évvel ezelőtt karácsonykor kezdődött. Családtagjaim, rokonaim, barátaim egy általam írt és összeállított, házilag nyomtatott füzetecskét kaptak ajándékba, benne tiszai kalandjaim, történeteim és sok-sok általam fogott halból készített étel receptje, leírása fotókkal. 


Ez akkora sikert aratott, hogy a következő években már elvárták tőlem, így egyre szebb, egyre különlegesebb formában "jelent meg" a recept- és anekdota gyűjteményem. Tavaly már bőrkötésben nyújtottam át az ötödik, jubileumi átdolgozott, átszerkesztett, újrafotózott gyűjteményt. Úgy érzem sikerült örömet szereznem. Olyan sok biztatást kaptam, hogy ez év márciusában a www.ourinstantlife.com és a blog.otherside.hu kitűnő bloggere, Melinda segítségével útjára indult az édesvízi halakkal foglalkozó gasztronómiai blogom, a hellohal.com. Bevallom nem tudtam mibe fogok, mekkora kitartásom lesz hozzá, milyen lesz a fogadtatása, azt pedig végképp nem tudtam, hogy milyen űrt tölt be a HelloHal. A halvacsorák szervezése egy későbbi ötlet alapján valósult meg elsősorban azzal a céllal, hogy megszerettessem és megismertessem a különböző halételeket mindenkivel, ha kell, egyesével jutok el valamennyi arra nyitott emberhez. Közben pedig postoltam hétről hétre, írtam és fotóztam, fotóztak barátaim, kóstoltunk, vacsoráztunk nap, mint nap. Sok kritikát kaptam, melyek építő jellegűek voltak és nagy segítséget jelentettek, jelentenek a HelloHal evolúciójában. A blog statisztikájából számos érdekes dolog is kiderül, így többek között az, hogy a legnépszerűbb bejegyzésem nem egy étel és annak receptje, hanem a harcsa tisztításának folyamata, melyhez rengeteg fotó készült, több, mint 1500-an látták. Kifejezetten népszerű volt még a fűszeres harcsamáj 

és a sült keszeg elkészítésének leírása. Sokan nézték meg az eddigi egyetlen videómat is a youtube-on és a szöveges kiegészítést e blogon, nagy örömömre Melinda ennek segítségével készítette el a karácsonyi halat,
ez pedig nem más, mint a kapros-tejfölös harcsa.     A balin kifejezetten népszerű horgászhal, de szálkássága miatt kevesen becsülik. A balinchips

és a marinírozott balin talán ezért lettek sokszor megtekintett bejegyzéseim. Karácsony előtt drasztikusan megugrott a halászlére és az egyben sütött süllőre

kíváncsiak száma.
Jövőre hasonló lelkesedéssel készítem a jobbnál jobb és különlegesebbnél különlegesebb halételeket, változatlanul édesvízi, magyarországi halainkból. Közben készülök egy halsütő nyitására, ahol a harcsa-gyros,

 a halburger,

 a halas pizza, a fish and chips és a sült keszeg biztosan megtalálható lesz. 2013-ban egy másik gasztroblog, a Tearoom-mal tervezünk közös megjelenéseket, Eszterék egyelőre nem foglalkoznak halakkal, de másban zsenik, jó szívvel ajánlom őket és karácsonyi magazinjukat is: http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-magazin.html

2013-at egy különleges halhajóval nyitom majd, remélem jó vizekre evezhetek vele, íme egy kis sejtelmes ízelítő.

És természetesen Boldog és Halban Gazdag Új Évet Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...