2012. december 19.

Karácsonyi halvacsora klasszikus halételekkel

Amikor kigondoltam, hogy a következő halvacsorát a Kökény és Fia Családi Borászat pincéjében szervezem meg, akkor ért a felismerés igazán, hogy itt, e napon nem tehetem meg, hogy elkerülöm a klasszikus halételeket. Ezzel alapvetően nem is lenne problémám, ha nem ellenkezne minden pontjában a HelloHal missziójával. Ez, ugye arról szól, hogy megmutatom: " Van élet a halászlén és a rántott halon túl is!", továbbá bebizonyítom, hogy pillanatok alatt el lehet készíteni egy - egy halételt. A vacsoránk egyetlen fogása sem erről híres, időigényes, sok munkával járó menüt sikerült összeállítanom. A kötelező feladat tehát kipipálva, de be kell látnom a sok vendég és az elégedettséget kifejező szavak hallatán, mégsem volt olyan rossz döntés ebben a formában véghez vinni a vacsorát.


Az előétel a süllő csontjából főzött kocsonya volt, melyet citrommal illett locsolgatni.
Természetesen halászlé következett, méghozzá kizárólag a harcsa csontjából főzve.
A harcsapörkölt valójában harcsapaprikás volt, köretként túrós csuszát tálaltunk.


Háromféle rántott halat kóstolhattak meg a vendégek, hogy össze tudják hasonlítani a húsok ízét, szerkezetét.

Busa, harcsa és süllő került hagyományos bundában a svédasztalra,


melyhez burgonyapürét és ennek karottás változatát,

továbbá friss salátát tálaltunk kétféle dresszinggel.

A műsor alatt nem csak az ételek elkészítésével és az alapanyagokkal, így a halakkal ismerkedhettek meg a részvevők, hanem többek között megtudhatták hogyan működik a Tisza-tó, mit jelent a téli vízszint csökkentés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...