2012. november 6.

Brokkoli krémleves rántott halrudacskával

Az egyik HelloHal halvacsora és halshow menüjében szerepelt a brokkoli krémleves rántott halrudacskával. Bevallom, előtte elég sokat kísérletezgettünk Édesanyámmal, hogy milyen krémlevessel a legjobb a rántott hal és azt miként fűszerezzük. Véleményem szerint telitalálat a végeredmény.



A leves brokkoliból, burgonyából, sárgarépából és póréhagymából áll, nem vagyok egy arányspecialista, de mondjuk egy jó nagy fej brokkoli mellé, 3-4 közepes szem krumpli és egy nagyobb szál sárgarépa, továbbá egy fél szál póréhagyma szükséges. Só, színes bors ízlés szerint és a lényeg: római kömény.


A felsorolt hozzávalókból 10 főre is elegendő mennyiségű krémleves is készülhet. Ha jól megfőtt valamennyi zöldség és benne a fűszer, akkor le lehet turmixolni azt. Egy kis tejszínt tejben elkevergetve, majd kevés levest hozzáadva tovább hígítva, végül felöntve a levest nyerhetjük el a végleges állapotot.

A halrudacskával nincs sok munka. Biztosan nem lehet benne szálka, javaslom a harcsa, süllő filét, esetleg ponty vagy csuka hasa alját, azok teljesen szálka mentesek. Normális liszt, tojás, zsemlemorzsa panír után megsütve, tálalás előtt közvetlenül beleállítva a levesbe tálalható.

Hozzávalók:

  • leveshez: brokkoli, burgonya, sárgarépa, póréhagyma
  • só, bors, római kömény
  • tej, tejszín
  • hal: harcsa, süllő, ponty, vagy csuka szálkamentesen
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...