Az egyik HelloHal halvacsora és halshow menüjében szerepelt a brokkoli krémleves rántott halrudacskával. Bevallom, előtte elég sokat kísérletezgettünk Édesanyámmal, hogy milyen krémlevessel a legjobb a rántott hal és azt miként fűszerezzük. Véleményem szerint telitalálat a végeredmény.
A leves brokkoliból, burgonyából, sárgarépából és póréhagymából áll, nem vagyok egy arányspecialista, de mondjuk egy jó nagy fej brokkoli mellé, 3-4 közepes szem krumpli és egy nagyobb szál sárgarépa, továbbá egy fél szál póréhagyma szükséges. Só, színes bors ízlés szerint és a lényeg: római kömény.
A felsorolt hozzávalókból 10 főre is elegendő mennyiségű krémleves is készülhet. Ha jól megfőtt valamennyi zöldség és benne a fűszer, akkor le lehet turmixolni azt. Egy kis tejszínt tejben elkevergetve, majd kevés levest hozzáadva tovább hígítva, végül felöntve a levest nyerhetjük el a végleges állapotot.
A halrudacskával nincs sok munka. Biztosan nem lehet benne szálka, javaslom a harcsa, süllő filét, esetleg ponty vagy csuka hasa alját, azok teljesen szálka mentesek. Normális liszt, tojás, zsemlemorzsa panír után megsütve, tálalás előtt közvetlenül beleállítva a levesbe tálalható.
Hozzávalók:
- leveshez: brokkoli, burgonya, sárgarépa, póréhagyma
- só, bors, római kömény
- tej, tejszín
- hal: harcsa, süllő, ponty, vagy csuka szálkamentesen
- liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése