2012. november 14.

Parajos harcsa

Bővebben: fokhagymás parajjal töltött harcsafilé baconbe göngyölve.



Az étel elkészítése két kihívás elé állított. Egyrészt el tudom e lapjára vágni úgy a harcsafilét, hogy azzal dolgozni lehessen, másrészt milyen legyen a paraj állaga, hogy biztosan ne folyjon ki. Már többször is elkészült a parajjal töltött harcsa és gasztronómiai szempontból fontossá vált még, hogy a halhús és a paraj aránya mennyi. Valójában egyszerű ételről van szó. A jó tenyérnyi darab harcsákat filéző késsel lapjára elvágom, nem egészen egycenti vastagságúra, majd besózom. A parajt megfonnyasztom, fokhagymával ízesítem és kevés besamell mártással hígítom. Amennyiben ez a manőver nem lesz sikeres, úgy kicsi étkezési keményítővel lehet korrigálni, nem feltétlenül szükséges. A harcsába betöltöm a masszát és betekerem baconbe, 45 perc alatt 200 fokon szépen megsül. Valamennyi levet és zsiradékot engedni fog, ezzel szoktam locsolgatni a hengereimet, melyeket tálalás előtt a képen látható módon feldarabolok. A harcsa nem nagyon helyettesíthető más halhússal. A süllő hússzerkezete cikkelyes, ezért az széteshet, a többi hal pedig szálkás és nem lehet úgy feldolgozni, hogy alkalmas legyen töltésre.



Hozzávalók:

  • harcsafilé (legjobb a hasaalja)
  • paraj, fokagyma
  • bacon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...