2012. szeptember 25.

Pizza hal feltéttel

Hónapok óta készen van ez az anyagom, de nem éreztem úgy, hogy ezt feltétlenül be kell mutatnom, ti. nincs benne semmi eredeti. Az eltelt hetekben azonban ideológiát gyártottam ahhoz, hogy a pizzáról, melyen hal a feltét miért érdemes írni. A válasz egyszerű: a hal sokrétű felhasználhatósága miatt. Ez a célja egyébként is a HelloHal-nak.


A pizzatésztát készen veszem, nem fagyasztott, hanem friss, hűtött, fél centi vastagságúra elnyújtott, zsírpapírra feltekert, henger formában árulják. Mindenhol lehet kapni. A tepsit kikenem az ujjaimmal olajjal, többnyire olívával és beleteszem a tésztát, melyet a kezemmel óvatosan méretre formázok, már ha szükséges. Paradicsomszószt is lehet készen kapni, hol vásárolok valamilyen (olasz) terméket, hol összedobok otthon szószt, az aprítóba beledobálom a paradicsomot, fokhagymát, olívabogyót, friss bazsalikomot, sót, őrölt borsot, a többit a gép elvégzi. A lényeg, hogy ne legyen túl híg, túl folyós, mert eláztatja a tésztát. Harcsa vagy süllőfilét használok, melyet apró kockákra vágok, sózom és pizzafűszer keveréket teszek rá, továbbá olívaolajat és így pácolom. A feltét után 200 fokon, előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig, majd rászórom a sajtot, további öt perc, esetleg három perc grillezés. Bruschettával ettük a nyáron, mely nem volt kimagozva, ezért elneveztem hamis bruschettának. A feltéteket egyébként lehet még variálni, olykor apróra vágott bacon, lilahagyma és sok más is kerülhet rá. De minek a halat elrontani, bőven elég az élvezetekhez az is. Ha elő van készítve a hal, akkor a pizza összeállítása 5 perc, a sütése meg 30 és már kész is a vacsora.


Hozzávalók:
  • harcsa vagy süllő, de fontos, hogy szálka nélküli
  • pizzatészta
  • paradicsom, fokhagyma, olívabogyó, bazsalikom
  • só, bors
  • sajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...