Hónapok óta készen van ez az anyagom, de nem éreztem úgy, hogy ezt feltétlenül be kell mutatnom, ti. nincs benne semmi eredeti. Az eltelt hetekben azonban ideológiát gyártottam ahhoz, hogy a pizzáról, melyen hal a feltét miért érdemes írni. A válasz egyszerű: a hal sokrétű felhasználhatósága miatt. Ez a célja egyébként is a HelloHal-nak.
A pizzatésztát készen veszem, nem fagyasztott, hanem friss, hűtött, fél centi vastagságúra elnyújtott, zsírpapírra feltekert, henger formában árulják. Mindenhol lehet kapni. A tepsit kikenem az ujjaimmal olajjal, többnyire olívával és beleteszem a tésztát, melyet a kezemmel óvatosan méretre formázok, már ha szükséges. Paradicsomszószt is lehet készen kapni, hol vásárolok valamilyen (olasz) terméket, hol összedobok otthon szószt, az aprítóba beledobálom a paradicsomot, fokhagymát, olívabogyót, friss bazsalikomot, sót, őrölt borsot, a többit a gép elvégzi. A lényeg, hogy ne legyen túl híg, túl folyós, mert eláztatja a tésztát. Harcsa vagy süllőfilét használok, melyet apró kockákra vágok, sózom és pizzafűszer keveréket teszek rá, továbbá olívaolajat és így pácolom. A feltét után 200 fokon, előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig, majd rászórom a sajtot, további öt perc, esetleg három perc grillezés. Bruschettával ettük a nyáron, mely nem volt kimagozva, ezért elneveztem hamis bruschettának. A feltéteket egyébként lehet még variálni, olykor apróra vágott bacon, lilahagyma és sok más is kerülhet rá. De minek a halat elrontani, bőven elég az élvezetekhez az is. Ha elő van készítve a hal, akkor a pizza összeállítása 5 perc, a sütése meg 30 és már kész is a vacsora.
Hozzávalók:
- harcsa vagy süllő, de fontos, hogy szálka nélküli
- pizzatészta
- paradicsom, fokhagyma, olívabogyó, bazsalikom
- só, bors
- sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése