Kitaláltam, hogy a Tisza-tónál még nincsen tematikus édesvizi, tiszai halakat készítő, áruló étterem, büfé, így belevágtam. Túl az első szezonon sok-sok tapasztalattal gazdagabban, sok-sok élménnyel teli elhoztam a messzi(!) Tisza-tóról Ceglédre, a Kökény és Fia Családi Pincészetbe Halfalatozónk legkedveltebb ételeit és azt a sok gondolatot, melyeket eddig magamban cipeltem.
Az általam a fenti helyen szervezett vacsoráknak igyekszem valamilyen témát adni, teljesen természetes volt, hogy a nyár végén a Halfalatozó lesz a középpontban. A menü ételei a leves kivételével szerepeltek állandóan, vagy csak időszakosan az étlapon. Még a szószok, köretek is pontosan ugyan azok voltak, mint a folyó partjától egy gátnyi távolságra lévő HelloHal Halfalatozóban. Természetesen most is sokat meséltem, nemcsak a halakról, hanem a piaci helyzetről, a természetes vizi halászat ellehetetlenítéséről, az afrikai- kontra szürkeharcsa párharcáról és még sok másról is. Na de jöjjenek a képek egy kis magyarázattal:
A következő HelloHal halvacsora ugyan ezen a helyszínen 2013. november 5-én, kedden lesz 18 órától, melyre már lehet jelentkezni a szabho@gmail.com e-mail címen.
A fotókért köszönet Töreki Zsoltnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése