A halgaluskák, halgombócok korát élem és ahogy utaltam rá korábban az alap masszából - a mai posztban -most roppanósra sütött halgombócok következnek. Az alap darált, pépesített, aprított, így szálkátlanított halfilé volt, esetemben egyébként többnyire harcsa, de szinte minden hal megfelel a célnak. Egy kis fűszer hozzáadásával fasírt szerű halgombócokat sütöttem.
Tojás, só, bors , hagyma, fokhagyma és a hal, nagyjából ebből állt az alap keverékem, melyet elkezdtem friss fűszernövényekkel ízesíteni, koriander és metélő petrezselyem került apróra vágva az elegyhez. Kevertem a masszámba kevés zsemlemorzsát, a többihez pedig pirospaprikát hintettem, majd kis gombócokat formáztam és belehempergettem.
Olaj, viszonylag lassú sütés, hogy a gombócok közepe is átsüljön és már tálalható is kisebb mennyiségben előételnek, nagyobbnak, valami jó kis körettel, mártással akár főételnek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése