2013. március 26.

HelloHal kedvence: a halas szendvicsek királya!

Nem tudtam jobb nevet és címet adni a bejegyzésnek. Szeretném hangsúlyozni, hogy mekkora kedvencem ez a szendvics és azt is, hogy halas szendvicsből is lehet zseniálisat összehozni. Látszólag könnyű elkészíteni, azonban nagyon sok apróságra oda kell figyelni.

Az ötletadó egy svéd gasztroman, aki Ausztráliában él. Ő homárt használ, én süllőfilét. Minden más hasonló.

A bőr nélküli süllőfilét jelen esetben főzni, inkább párolni kell. Elektromos főzőlapom van, 10 fokozatú, melyen serpenyőben 8-as fokozaton sütöm a halat általában, a szendvicshez szükséges filét 4-5 fokozaton.
Pici vajon egy fél citrom vagy lime levével kezdem fedő alatt párolni a halfilét. Nem is szoktam forgatni, egy pici borsot őrlök rá frissen.
Míg a hal párolódik, addig sok majonézből, egy kanál joghurtból és a lime másik felének a levéből pici sóval keverek egy viszonylag tömény majonézes mártást, melybe annyi snidlinget aprítok, amennyit csak tudok.
Felszelek egy puha kenyeret, laza szerkezetűt választok, hogy a mártást jól be tudja inni magába és mindkét oldalát vastagon megkenem.
Ráteszem a halfilét. Kell valami roppanós textúrájú zöldség is, hiszen eddig minden nagyon puha, lehet paprika, kaliforniai paprika vagy uborka akár. A tetejére friss petrezselyem leveleket szórok, de akár koriander is szóba jöhet.
A végén csak ráborítom a kenyér másik felét és egy nagytányéron tálalom szalvéta kíséretében, hiszen ezt nem lehet "kulturáltan" megenni. 
Nagyon fel vagyok dobódva az ízektől, mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...