A Kökény és Fia Családi Boráraszat pincéje, mint a HelloHal egyik kiemelkedő partnere adott helyet a legutóbbi tematikus vacsorának. A vendégek között sok új és az édesvízi halfogyasztásra nyitott ember volt, sőt többen ezidáig egyáltalán nem is ettek halat. Miért tematikus? Szezonálisan, frissen beszerezhető alapanyagokból készült halételek alkották a menüt. Horgászati szempontból jelenleg a legtöbb hazai halunkat fajlagos tilalom védi. Azonban a csuka és a süllő ikrája, húsa a nemrégiben befejeződött rablóhalas szezonból még különleges csemegének mondható. Pontyot, busát és amúrt pedig a haltermelő gazdaságok a jég elvonultával tonnaszámra értékesítik elsősorban a horgászegyesületeknek, melyek tavaikba helyezi ki azokat, így a lehalászás alkalmával fenti fajokhoz hozzá lehet jutni frissen. A magyaros ízek domináltak és mindenki kíváncsian várta, hogy megkóstolhassa a töltött káposztát vagy a busakolbászt. Íme sok-sok fotó a jó hangulatú vacsoráról és az ételekről.
Az előétel medvehagymán tálalt főtt tojásra helyezett csukakaviár, cikóriahajóba töltött süllőikrakrém és csukakrém vagy csukapaszta volt.
Végül: jutalom a nap, azaz a vacsora végén: rizses kocka a Korona Cukrászdából!
A következő HelloHal halvacsora témája a szabadtéri ételek, azaz tárcsán, grillen, parázson sütünk finomabbnál finomabb halakat! A vacsora tervezett időpontja május vége - június eleje, részletek később itt, ezen a honlapon, illetve a HelloHal Facebook oldalán!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése