2013. március 13.

HelloHal hal-lakoma és bemutató, összefoglaló

A Kökény és Fia Családi Boráraszat pincéje, mint a HelloHal egyik kiemelkedő partnere adott helyet a legutóbbi tematikus vacsorának. A vendégek között sok új és az édesvízi halfogyasztásra nyitott ember volt, sőt többen ezidáig egyáltalán nem is ettek halat. Miért tematikus? Szezonálisan, frissen beszerezhető alapanyagokból készült halételek alkották a menüt. Horgászati szempontból jelenleg a legtöbb hazai halunkat fajlagos tilalom védi. Azonban a csuka és a süllő ikrája, húsa a nemrégiben befejeződött rablóhalas szezonból még különleges csemegének mondható. Pontyot, busát és amúrt pedig a haltermelő gazdaságok a jég elvonultával tonnaszámra értékesítik elsősorban a horgászegyesületeknek, melyek tavaikba helyezi ki azokat, így a lehalászás alkalmával fenti fajokhoz hozzá lehet jutni frissen. A magyaros ízek domináltak és mindenki kíváncsian várta, hogy megkóstolhassa a töltött káposztát vagy a busakolbászt. Íme sok-sok fotó a jó hangulatú vacsoráról és az ételekről.

 

Az előétel medvehagymán tálalt főtt tojásra helyezett csukakaviár, cikóriahajóba töltött süllőikrakrém és csukakrém vagy csukapaszta volt.

 Tavaszi zöldségleves, melyben a süllőfilét megpároltuk és betétként tálaltuk apró kockákra vágva.
A töltött káposzta szabolcsiasan készült édes káposztába töltve és paradicsommal, benne a ponty húsa ledarálva.
 Busakolbász (fent) és a köret hozzá, a hagymás törtburgonya (lent).

 Tejszínben úsztatott süllőjava (fent) és hozzá a köret, a kukoricakása vagy más néven puliszak (lent).

A padlizsános halhajó, melyben darál amúrhús és apró kockákra vágott süllőfilé volt.
A zsúfolásig megtelt pincében szépen elrendeztünk mindent, jutott hely a svédasztalnak, a látványkonyhának, a projektornak és az egyéb technikai eszközöknek is.
 A szorgos kezek a háttérben a levest tálalják!
 A Hal'a carte!
 Édesanyám új showelemként mutatkozott be hatalmas sikerrel!
Végül: jutalom a nap, azaz a vacsora végén: rizses kocka a Korona Cukrászdából!
A következő HelloHal halvacsora témája a szabadtéri ételek, azaz tárcsán, grillen, parázson sütünk finomabbnál finomabb halakat! A vacsora tervezett időpontja május vége - június eleje, részletek később itt, ezen a honlapon, illetve a HelloHal Facebook oldalán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...