2012. április 2.

Kapros-tejfölös harcsa (video is!)

Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni. Népszerűségének okát többször is próbáltam már megfejteni, de gasztronómiáról lévén szó, a sok szubjektív értékítélet miatt ez szinte lehetetlen vállalkozás. Feltételezéseimet azonban nyugodt szívvel írom le, e szerint a halhús teljes megtisztítása után az egyszerű fűszerezéssel egy igazán ízletes ételt kapunk, melyet ráadásul negyed óra alatt - a megfelelő előkészítés után - le is tudhatunk.
Az unalmas téli esték egyikén televíziós múltamat nem meghazudtolva kamera előtt is elkészítettem a fogást, íme a videó, alább pedig néhány kiegészítés.


Néhány kiegészítés: a filét szinte minden esetben, így most is előző nap este besózom, méghozzá sokkal bátrabban, mint ha csirkemellet sóznék. A kapor legyen friss! A legtöbb helyen, vagy piacon már télen is elérhető. B) terv lehet az ősszel lefagyasztott növény felhasználása, C) terv lehet a szárított kapor, melyet fél órára vízbe, vagy kevés olajba kell tenni, hogy megpuhuljon.


Az elkészített mártás (mutty :)) alatt elzárom a gázt, vagy villanyt és az elősütött halat visszahelyezve fedő alatt párolódhat még tálalásig néhány percet.

Hozzávalók:
  • harcsa vagy süllő filé
  • só, bors, fokhagyma, kapor
  • paprikás liszt, olaj
  • tejföl, tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...