Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni. Népszerűségének okát többször is próbáltam már megfejteni, de gasztronómiáról lévén szó, a sok szubjektív értékítélet miatt ez szinte lehetetlen vállalkozás. Feltételezéseimet azonban nyugodt szívvel írom le, e szerint a halhús teljes megtisztítása után az egyszerű fűszerezéssel egy igazán ízletes ételt kapunk, melyet ráadásul negyed óra alatt - a megfelelő előkészítés után - le is tudhatunk.
Az unalmas téli esték egyikén televíziós múltamat nem meghazudtolva kamera előtt is elkészítettem a fogást, íme a videó, alább pedig néhány kiegészítés.
Néhány kiegészítés: a filét szinte minden esetben, így most is előző nap este besózom, méghozzá sokkal bátrabban, mint ha csirkemellet sóznék. A kapor legyen friss! A legtöbb helyen, vagy piacon már télen is elérhető. B) terv lehet az ősszel lefagyasztott növény felhasználása, C) terv lehet a szárított kapor, melyet fél órára vízbe, vagy kevés olajba kell tenni, hogy megpuhuljon.
Az elkészített mártás (mutty :)) alatt elzárom a gázt, vagy villanyt és az elősütött halat visszahelyezve fedő alatt párolódhat még tálalásig néhány percet.
Hozzávalók:
- harcsa vagy süllő filé
- só, bors, fokhagyma, kapor
- paprikás liszt, olaj
- tejföl, tejszín
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése