Még tavaly decemberben, az egyik halvacsorámon kifiléztem egy pontyot. A vendégek előtt bemutattam hogyan kell a pikkelytokkal együtt - kaparás nélkül - a pikkelyeket levágni, filézni, bőrözni, vörös húsrészeket kivágni. A bemutatóval az is a célom volt, hogy rávilágítsak, az élősúlyban két kilós pontyból mindössze alig több, mint fél kilogramm halhús marad, mely még ráadásul szálkás is. Akkoriban - a karácsony előtti időszakban -1000Ft/kg áron lehetett pontyot vásárolni a helyi halasoknál, így könnyen kiszámolhatta mindenki, hogy nem is olyan olcsó az olcsónak hitt hazai ponty. A pontyhúst - fejvesztés terhe mellett - hazavitte egy vacsoravendégem és megígérte, hogy az ebből készült ételt lefotózza és a receptúrával együtt elküldi. Nos, az általa sütött pontyból készült Stefánia szelet így néz ki:

A Stefánia szelethez arab lencsét és friss salátát tálaltak. Györgyék kitűnőre "vizsgáztak" HelloHalból. Igazán örülök, hogy megismerték és alkalmazzák is halételeikben a más szemléletet, és a pontyot ledarálva ötletesen sütötték meg. Gratulálok nekik.
+(550+x+413).jpg)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése