2013. július 3.

Cukkini halraguval kapros mártással

Komoly lelkiismeret furdalásom van. Időhiány miatt kevesebbet sütök, főzök, így kevesebbet írok is. Azaz ez így nem igaz, hiszen a HelloHal, Tiszai halak falatozójában naponta készítjük a jobbnál jobb halételeket, de többnyire csak az állandó kínálat szerintieket. Ezeket egyébként ide kattintva meg lehet nézni. 
Tegnap Miki bácsi, aki simán elmenne nyáron is Mikulásnak adott egy jól megtermett cukkinit. A Halfalatozóban ketten dolgoztunk, mi alkottuk a személyzetet, és a személyzetnek ugye jár az ellátmány :) Szóval ebédidőben, amikor egyébként is a legtöbben voltak nekiláttam egy kis pontyból és harcsából ragut készíteni. Gyorsan ledaráltam a bőr nélküli filéket, hagymát vágtam és már rotyogott is a pörköltöm. Az egész tényleg annyira egyszerű, talán csak arra kell figyelni, hogy a hal elég sok vizet enged, amit a végén elfőztem, hogy kicsivel sűrűbb legyen a szaft. Közben 3-4 cm-es hengereket vágtam a cukkiniből, kivájtam, a belét összeaprítottam és hozzáadtam a raguhoz, melyre a végén friss kaprot szórtam. A cukkinit sütőben megsütöttem egy kis sózás után. A végén beletöltöttem a ragut és tejfölös kapormártásra tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...