2013. július 8.

Ceviche, seviche, sebiche

Írják így is, úgy is, nemzete válogatja, egy a lényeg, a nyers hal. Én a bátrak közé tartozom, simán megeszem, de a környezetemben el kell nyernem a bizalmat más halételekkel, hogy aztán némi kegyes hazugság árán megkóstoltassam a sevichet. Nem szoktam megmondani hogyan és miből készül, legfeljebb, ha megkérdezik. Többször jártam úgy, hogy a dicsérő szavak mellett már nem hangzott el a "mi volt ez?" kérdés. A seviche nálam harcsából készül, szín tiszta harcsa húsból. Sőt, ha lehet friss halból, tehát nem fagyasztottból. Vékonykára vágom, citromot, limet nyomok rá, a fűszerezés só, durvára darált színes bors, olívaolaj, hagyma (újhagyma vagy lilahagyma), és erős zöldpaprika nagyon apróra vágva, továbbá fodros petrezselyem vagy koriander szintén nagyon apróra vágva. Két óra érlelés általában elég neki, de másnap az igazi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...