2014. december 17.

Roston süllőfilé narancsos-mézes salátával

Sokszor az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség. És nem kell órákat állni a konyhában sem, 10 perc bőven elég mindenre.


A süllőfilét bőrében hagytam, sóztam, szokásomhoz híven bátran és pihent vagy 3 órát. Egy evőkanál olívaolajon egy felforrósított serpenyőben megsütöttem mindkét oldalán pirosra, közben őröltem rá egy kis borsot.
A saláta igazi minden bele saláta mix, minél változatosabb, minél színesebb annál jobb. Nem kell félni a boltban kapható 20-30 dkg-os kiszerelésektől, csak legalább látszólag legyen friss. A narancsot meghámoztam, összevágtam, almát szintén, de hogy ne barnuljon meg, citrommal lelocsoltam. Egy darab pannónia sajtot is belekockáztam.
Jöhet a dresszing, persze ízlés szerinti összeállításban. Nekem sincs erre tuti anyaghányadom, csak úgy pakolászom össze őket. Méz, narancslé, citromlé, joghurt, só, bors, olívaolaj. Ezzel lehet öntözni a salátát, ez a tuti dresszing. 10 perc, "bizisten"!
Karácsonyra (is) kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...