2013. október 15.

Lecsós rakott harcsa

Kedvesem receptje, igaz eddig csak karajból készült. Miután HelloHal szlogen is lehetne, hogy amit a magyar konyha el tud készíteni bármilyen húsból, az elkészíthető halból, édesvízi halból is, így együtt nekikezdtünk...


Úrimuri volt a részemről, csak a minőségi, gyönyörű harcsafilét kellett ujjnyi vastagra vágva, besózva szállítanom. Egy-egy darab tenyérnyi méretű volt. 

A lecsót főztük meg elsőként.


Azt kell mondanom, ez volt a legmunkásabb rész. A tepsiben a rétegek egymásra helyezése előtt élénk vita alakult ki köztünk, hogy elegendő-e a tepsi oldalfalának magassága a sok  szafthoz, vagy kifolyik és akkor takaríthatunk. És lássuk be, ez a leglényegesebb kérdés is, hiszen a lecsónak is van leve, a hal is enged valamennyit és a tejszín is megdobja. De megúsztuk a takarítást.
Lecsó, hal, gomba, sajt és leöntve tejszínnel, majd a sütőben 160 fokon kb 40 perc alatt elkészült. Pontosan azért nem tudom, mert egyszerre aznap este két tétel is a sütőben volt...


A köret lehet tetszés szerinti. Talán csak arra érdemes vigyázni, hogy mit mennyire sózunk meg. Sózni kell a lecsót, a halat, a gombát is és a sajt is az tud lenni, ezért azt érdemes előkóstolni.


Hozzávalók:

  • a lecsóhoz paprika, paradicsom, hagyma
  • harcsafilé
  • gomba
  • sajt
  • tejszín

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...