A süllő és a harcsa pofája is kifejezetten finom. A hús szerkezete más, hiszen alapvetően rágó izomról van szó, így tartalmasabb, sűrűbb, rostosabb szerkezetű, mint a hal filéje. Gasztronómiai csemege persze csak akkor lesz belőle, ha a pofákat nagy kitartással és gondossággal gyűjtögetjük. A kisebb süllők pofája talán az 1 dkg-ot sem éri el, a nagyobbak is legfeljebb 2-3 dkg-osak, szóval sok kell belőlük még egy jobb kóstolóra is.
A süllő arca, pofája egy éles késsel és kevés gyakorlattal könnyedén kivágható.
A pofahúsokat csak sózni szoktam és már sülhet is a rostlapon. Bőrével lefelé sütöm egészen addig, míg az egész ki nem fehéredik, majd fordítás után egy csipet őrölt bors és egy csepp citrom fűszerezheti tökéletesre a csemegét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése